Pages Menu
Categories Menu

Over ons

Svenskip Fryslân is een veelzijdig bedrijf dat zich specialiseert in schilderwerken, verkoop en het onderhoud van boten.

Harry Jansma (eigenaar) 
Ik ben al 15 jaar liefhebber van Zweedse klassiekers en heb er gedurende die tijd al heel wat opgeknapt. Mijn passie is voornamelijk salonboten. Daarvan heb ik er 2, waarmee ik vaartochten in het noorden van Friesland maak. In totaal heb ik momenteel 5 Zweedse klassiekers.

Zo’n 15 jaar geleden begon mijn interesse voor het varen. Toen ik op een zondagmiddag een Zweedse Storebro zag varen was ik verkocht. Ik kon ergens een Storebro kopen die opgeknapt moest worden. Omdat ik een schildersbedrijf heb, was dat helemaal mijn ding. Dat opknappen smaakte naar meer. Nadat ik deze eerste boot via een tussenpersoon aan Rutger Hauer had verkocht, volgden meer Storebro’s, Pettersons en Fagermanns. De salonboten die ik heb en waarmee ik vaartochten organiseer, zijn voor mij speciaal vanwege de lijn en de vaareigenschappen. Een van deze salonboten, de ‘Marianne’, heb ik deze winter hybride gemaakt. Dat is zeker aan te bevelen als je de mogelijkheden hebt.
De laatste boot die ik heb gekocht, vond ik in mei 2012 in Zweden. Momenteel is deze boot helemaal kaal, dat was mijn project voor de winter (2012/2013). Volgens de vorige eigenaar is deze boot eind vijftiger jaren gebouwd op een werf aan het Vänernmeer en zijn er niet meer exemplaren van.